5 квітня працівниці бібліотеки-філії №2 запропонували учням 6-В класу Ліцею №4 ім. Павла Жука здійснити корисну мандрівку «Екологія нашого столу».
Основною ідеєю заходу було вивчення корисних властивостей овочів та фруктів, які так потрібні нашому організму. Бібліотекарки обговорювали з учнями важливість вітамінів та мінералів, які містяться у різних продуктах харчування та наголошували на необхідності їхнього споживання для збереження здоров’я.
Шестикласники відгадували цікаві загадки про овочі та фрукти, пригадували прислів’я та приказки, пов’язані з цими корисними продуктами. Одним із цікавих моментів заходу було обговорення харчів, що можуть нашкодити здоров’ю: шкідливі добавки, продукти з високим вмістом цукру чи жиру.
Діти активно висловлювали свої думки та ділилися міркуваннями щодо того, як уникати цих продуктів та зберігати своє здоров’я. «В результаті учасники заходу отримали не лише нові знання, але й стимул до здоровішого харчування та свідомого вибору продуктів для свого меню», — підсумували організаторки заходу.
|