Харчові звички закладають змалку. І зазвичай діти, яких батьки привчали харчуватися правильно, у дорослому віці підтримують цю модель поведінки. Збалансований раціон та правильна культура споживання їжі не лише вбережуть організм від численних хвороб, а й зроблять дитину бадьорою і уважною.
10 жовтня в Центральній публічній дитячій бібліотеці відбулася інформаційна сесія «Раціональне харчування» для учнів 7 класу гімназії №21. Щоб діти краще розуміли вплив продуктів на організм, бібліотекарки організували зустріч з консультанткою здоров’я Товариства Червоного Хреста України Анастасією Чеглаковою.

Школярі активно обговорювали харчові звички, режим і продуктові вподобання, дізнавалися про збалансованність і різноманіття у харчуванні.
Читачам тема стала досить близькою, адже відпочинок, їжа і фізичні навантаження — запорука здоров’я, витривалості та гарного самопочуття.
Присутні поділилися, як впливає дотримання режиму та гарне харчування на їхній настрій і розумову діяльність під час навчання, а також отримали багато корисних порад щодо покращення раціону та підтримки здоров’я. «Тема харчування — важлива для кожного і варто вчасно дбати про себе, щоб уникнути захворювань і почуватися добре незалежно від віку, діяльності та особливостей організму», — підсумували організаторки події.
|